Hai sa incepem cu “nu”-urile in materie de cadouri: NU camasi – a mai primit sute si deobicei, nu-i cunosti masura, NU cravate – e un cadou comunist, NU dulciuri – desi bune la gust, ingrasa. Si oricum, de Pasti, barbatul mananca la mama.

1.O harta – doar sa fie “puiu’ mamii”, barbatul nu e aventurier, In toate celelalte cazuri, barbatul in fata unei harti, unui atlas sau a planiglobului va ramane fascinat si se va si imagina in acele teritorii. Doamna draga, sigur te va lua cu el. O va inrama si-si va aduce aminte de tine mereu. Incearca o harta dintr-un anticariat, nu una sovietica, din vremurile de mult apuse, ce atarna pe peretii tuturor salilor de curs din orice scoala.

2.Jocuri video – aici trebuie sa testezi terenul inainte ca sa nu ai surprize. Unii, precum subsemnatul, sunt imuni la jocuri. Altii, copii mari pana mor, le iubesc. S-ar putea sa fie cadoul perfect.

3.Bilete la 6 din 49. Doamna sau prieten drag al barbatului, atunci cand te-a ales tot loterie a efectuat. Deci ne place tot ce tine de industria de prinsoare si joc de noroc. Nu ne manifestam in plenitudinea apetentei noastre multi dintre noi, pentru ca de la o anumita varsta dispunem de discernamant. Dar ce-am mai juca o mana…..

4.Un zmeu. Stiu ca iti aduce totii banii acasa si nu ii bea cu baietii. Stiu ca sustine familia si ca se duce zi de zi la munca. Stii cat are acumulate in el, nerezolvate? Nu stii. Ia-i un zmeu. Lasa-l sa-l inalte pe camp sa mai uite macar jumatate de zi de cele probleme. Vei avea un barbat mai fericit.

5.Bautura buna. Trecem in fiecare zi pe langa magazinele astea de bautura, cu vin, cu distilate, cu trabucuri. Multi nu inteleg nimic din toate acestea, dar vor. Sunt locuri facute special pentru barbati. Dar nu multi isi permit – in asumarea mea, sub 3% din populatia masculina activa. Fa un efort de aceste sarbatori si ia-i o sticla de ceva bun. Sfatuieste-te cu cel / cea din magazin. Alege o gama intermediara. Daca platesti pentru o gama superioara, s-ar putea sa isti alte reactii decat cele de gratitudine.