“Frumusetea e trecatoare”, “frumusetea nu tine de cald”, “frumusetea nu conteaza”. Le auzi inca din primii ani ai vietii. Unora dintre aceste ziceri le dai crezare. Altora nu. Dar cui nu-i place frumosul? Cum il gasesti si cum il faci sa fie al tau? Ei bine, nu exista inca o reteta general valabila. Multi spun ca frumosul, in toate formele lui, vine catre tine daca nu falsezi, daca esti tu insuti. Deja facem filozofie si asta nu este foarte lucrativ.

Sa trecem la fapte. Ai citit, te-ai documentat, ai fost la scoala, ai mancat sanatos, ai fost la toate orele de sport, te imbraci corect, nu esti chiar cel mai urat din fata blocului si totusi, in tara femeilor frumoase, ai sfarsit langa una urata. Si nu vorbim doar de fizic, ci asa, in general, de caracter. Unde ai gresit? Vei raspunde arhetipal ca o femeie frumoasa costa bani. Multi. Nimic mai adevarat. Dar ce este un barbat fara bani si putere, care nu a inteles ca bucuria vine din a impartasi si cheltui ceea ce detine cu un om frumos, care te face sa traiesti zi de zi, iar nu sa mori zi de zi? Da, femeile frumoase costa bani. Dragul meu prieten, oricat ne-am feri sa rostim, e un adevar. Extrapoland, exista o explicatie clara de ce evem o imensa diferenta de pret intre un Patrascu si un Caravaggio.

Si totusi, de ce nu ai parte de o femeie frumoasa? Si mai ales, cum toti uratii lumii au langa ei cate o mare sculptura feminina? Principiul zero, principiu evreiesc: toata lumea se descurca cu bani in mana, greu e acela care se descurca fara. Da, primele exercitii ar trebui sa fie fara. O sa ai parte ulterior de cele cu, cu varf si indesat. Dar, sincer, nu prea vad alaturare de barbat fara temelie si femeie cu nevoi.

Te poti feri de acest gand si aceasta realitate prin tot felul de scuze: ca “si a mea e buna”, ca “frumusetea nu conteaza”, ca “altceva conteaza”, ca “relatia mea e perfecta”, ca “avem copii, deci ne iubim”, etc. Si totusi intorci capul pe strada dupa cea frumoasa, nu? Si tanjesti dupa asa ceva cam o data la fiecare trei zile? Bravo tie. Inseamna ca nu esti unde trebuie in viata asta a ta, relativ la femeie.

Ok, Marko Jaric la 2, 01 metri, sarb cu sangele clocotind, sa zicem ca i-a facut cu brio fata pana anul trecut Adrianei Lima, visul multora dintre purtatorii de testosteron. Si totusi:

Principiul doi: fii sincer. Nu mintii. O sa va doara capul – si pe tine si pe ea. Salman Rushdie nu s-a ascuns sub peruci sau operatii estetice. E doar un urat care-si traieste viata de trei ani alaturi de un super-model indian. A citit imens, a scris mult si castiga pe masura. Da, exista si moneda care se numeste inteligenta si care farmeca orice femeie frumoasa. Se poate cultiva. Cazurile sunt rare.

Principiul trei: fa-o sa rada in primele cinci secunde – teritoriul e ca si castigat. Aici ma gandesc la Marilyn Manson si la Dita von Teese – dincolo de mastile puse pentru publicul larg si in conformitate cu strategia de imagine, acolo cred ca s-a ras mult. Mai ales pe seama fanilor.

Principiul patru: lasa-i ideea de siguranta permanenta. Uita-te la Seal in toate fotografiile cu Heidi Klum – chiar daca nu mai sunt impreuna. Vreme de sapte ani a gravitat ca un boxer in jurul ei securizand teritoriul. Aici ma refer strictamente la fizionomia si fizicul sau.

Principiul cinci: creeaza-ti legenda personala, in care pui si o picatura de promiscuitate, ilicit, deviere comportamentala. De ce? Simplu: fetelor bune chiar le plac baietii rai. Donald Trump e un exemplu bun. In plus, mai ales in cazul lui, femeia frumoasa de langa, indiferent de numele ei, i-a consolidat si mai tare imperiul. Si ce daca americanii nu-l inghit? Si publicitatea negativa tot publicitate se cheama.

Sunt doar cateva exemple. Culege dintre ele invatatura care se potriveste caracterului tau si aplic-o. S-ar putea sa iesi, intr-un final, castigatorul zilei in tara femeilor frumoase.