Pozitia cu un picior usor in fata si cu o mana in buzunar, transmite pentru audienta degajare, incredere in sine, siguranta personala. Nu este cel mai bine din lume sa tinem ambele maini in buzunare – e dovada de impertinenta, semn de violenta si iminent atac.

Ba mai mult, tinerea unei maini in buzunar intr-un mod corect, cu un picior usor orientat in fata este semn de interes fata de interlocutorul nostru. mai ales ca mana libera poate fi folosita exact ca la scrima, pe post de spada sau ca la scriere, pe post de condei augmentat, prin care ne subliniem prin gesturi, mai largi sau mai retinute, ideea pe care o avem de prezentat. Italienii sunt maiastri la asa ceva.

Primul mod este cel corect – eu ii mai spun cel pentru poza. Haina inchisa, mana neintrodusa complet in buzunar, strecurata pe sub poala sacoului. Pentru cel care ma priveste, denota ca stiu meserie. Meseria de barbat.

Modul strengaresc – cu un deget lasat pe afara, gata sa savarsesc ceva siretlicuri in momentele ce urmeaza. Daca abordez si un zambet pe tot parcursul conversatiei, sunt castigatorul si simpaticul zilei. Totul cu masura.

Modul barbatesc – toata mana introdusa in buzunar. Cei mai multi asa o tin. Pe multi ii relaxeaza sau in momentul incingerii spiritelor, ii calmeaza. Este un bun prilej sa te feresti de ceilalti prin acest gest, dar poate fi si semn de nesiguranta in ochii nterlocutorului.

Sa faci cum te simti tu mai bine si cum iti vine mai natural, tinand cont de sesizarile de mai sus. Doar sa nu te fortezi acest gest pentru ca se vede de la o posta.

@photocredit: Huntsman

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in varianta ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/