Stii unde-i teapa emanata de la corporatie? In factura.

E simplu. Tu, amagit de reputatia ei – construita pe piloni de fum (a se studia ideea de smoke and mirrors din literatura moderna), platesti o factura umflata pana la Dumnezeu si inapoi. Ei iti spun – si au dreptate – ca pe baza cosnultatiei primite de la ei, contabilitatea ta este in siguranta si nimeni nu se poate apropia de ei. Si nu pentru ca ar face lucruri extraordinare, asa cum o sa vedem in continuare, ci doar pentru ca se lauda in continuu ca sunt buni. Si pentru ca sunt o caracatita globala de care toata lumea se teme.

Hai sa vedem faptele – dupa ce la sediul tau se prezinta un senior, un manager sau un partner, baiat sau doamna eleganta in costum scump sau deux piece de care esti uimit despre prestanta, gesturi si servieta, se semneaza contractul. Apoi incepe adevaratul circ.

Doamna sau domnul elegant dispar in ceata si sunt foarte greu de gasit la telefon, iar in urma lor, la munca propriu-zisa de colectare, ansamblare sau analiza date care te intereseaza, vin niste pusti deabia iesiti de pe bancile facultatii, angajati ai aceleiasi corporatii, care de cele mai multe ori stiu contabilitate primara sau analiza financiara basics.

La sfarsitul lunii vine factura – prezentata in numar de ore – in care tu esti taxat ca si cum domnul sau doamna eleganta ar fi lucrat pentru tine si nu pustii imberbi. Si cotele sunt mari – de peste 150 Euro/ora. Si uite asa, marea ta nevoie de stampila lor pe actele tale contabile s-a indeplinit cu tot cu luarea pielii de pe compania ta.

Continuam data viitoare cu modul in care, desi se cunosate solutia la cererea ta din prima intalnire, iti va lua un an si multe mii de euro platite pana sa o afli. Cel putin, asa ne invatau sa facem.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a supravietui in contextul economic actual. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/