Pentru a avea un corp armonios, sportul este absolut relevant. Ideea este sa incepi de mic, pentru ca aliniamentul postural si memoria musculara sa fie deja invatate de catre organism atunci cand, la varste inaintate, chiar ai nevoie sa faci miscare, pentru ca viata ta sa fie una sanatoasa.

1.Sportul de echipa – dezvolta aptitudini pe care nu le-ai putea gasi in alta parte: vanatoarea in grup, increderea in celalalt, munca in echipa, securitizarea pe care ti-o poti construi ca parte dintr-un angrenaj, bucuria impartasita, ordinea, cadenta si organizarea ca barbat. Toate astea ar trebui invatate la varste fragede ca automatisme. Asta face un sport de echipa: iti da puterea de a te organiza si de a reactiona atunci cand cazurile si intamplarile din viata ta sunt unele ce presupun reactii de genul sportiv: supravietuire, atac, aparare, combat.

2.Sporturi de contact – le putem de multe ori considera ca si parte integranta a sporturilor de echipa. Am fost handbalist niste ani buni si am avut parte de mult contact fizic pe teren. asta te caleste si te invata balanta puterii. Infruntarea fizica in mediu organizat, care presupune contact corp la corp, chiar are un beneficiu mare – dezvolta pentru tine barbatul o doza de buffering mult mai larga in situatii conflictuale decat cel care nu a facut sport. Adica vei stii exact cand sa lovesti, cand sa te retragi sau cat si cum sa incasezi. Si sa nu uiti vreodata, apropo de acest gen de sporturi, ca este fix ca in viata: inainte sa fii un foarte bun luptator, trebuie sa fii un foarte bun incasator.

3.Sporturi de anduranta. Aici intra mai ales cele individuale, de la schi la crossfit, pentru ca acolo esti tu si mintea ta, care impinge corpul dincolo de limitarea pe care ti-o impune cerebralul, relativ la pragul durerii. E bine ca din cand in cand sa te testezi, fie la saltea, fie pe circuit, fie izolat undeva, ca sa vezi cam care este stadiul tau actual aporopo de performante umane. Si n-ai sa regreti deloc, fiindca vei descoperi prinn antrenamente specifice, resurse pe care nici nu stiai ca le ai.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a avea un corp armonios. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/