Vedeta, persoana de notorietate publica, celebritate, monden(a) – cei alaturi de care te delectezi in fiecare zi, cei din care ai facut idoli, repere, uneori Dumnezei. Oameni foarte in regula, cea mai mare parte dintre ei si aparte de orice polemici, oameni cu o misiune. Una dintre cele mai grele misiuni de pe aceasta lume – ei sunt cei care te binedispun, fie prin simpla lor prezenta, fie prin imaginea studiata si ingrijita pe care o copiezi si o doresti, fie prin ceea ce livreaza – act artistic (muzica, teatru, film).

Oamenii acestia sunt valabili si redutabili doar local,  in patrulaterul Iasi – Oradea – Timisoara – Constanta. Sunt minunati, aici. In rest, nu-i stie nimeni. Chiar nimeni. Spun asta in cunostinta de cauza – am fost manager de artist patru ani. O perioada absolut fascinanta in care am vazut multe si am invatat si mai multe. Ce nu am vazut si nu am gasit acolo, in lumea “vedetelor”, a fost  prezenta simtului realitatii. Un artist este un om special cu nevoi atipice – asta, inteleg. Ce nu am inteles niciodata este de ce se considera mai mult si mai larg decat aceasta frumoasa plapuma romaneasca.

La Praga si Budapesta, daca mergi pe strada si intrebi de unul sau de altul de pe la noi – nume mari – lumea va da din umeri. Nimeni nu stie nimic. Daca te duci si mai departe, e si mai trist. Chiar nu-i stie nimeni. Urmand logica de fata, ce facem? Ii mai supralicitam in memoria noastra si le mai acordam in continuare elogii fanteziste si nefondate sau ii luam ca atare, oameni normali si frumosi si la orice incercare de umflare in pene radem ironic in coltul gurii si le facem cu degetul?

Iar pe cei care incearca sa sara calul, spunand ca ei sunt mari si puternici, eu spun sa le tragem scaunelul sau presul – dupa caz – de sub picioare, in semn de educatie apriorica si sa le spunem sa revina cu picioarele pe pamant. Realitatea este alta, asta – cu mine si cu tine, fara idoli ciopliti si fara cure miraculoase si fara “vreau sa fiu ca ala si ca ala”. NU VREI SA FII CA ALA SI CA ALA. Da, copile, tu. Nu vrei. Pentru ca in spate nu este ca in fata. In spate sunt multe pe care nu le vrei si pe care nu vrei sa le stii vreodata. In spate sunt oameni, de cele mai multe ori, tocmai din cauza presiunii publice, slabiti. Si nu vrei sa le vezi acea fata.

Ramai ca tine si cauta varianta ta cea mai buna. NU TE MAI GHIDA DUPA VEDETE SI OBICEIURILE LOR. NU AI CE LUA DE LA EI IN AFARA DE O POJGHITA, CARE SE CHEAMA IMAGINE SI CARE SI ACEEA ARE O DENSITATE DE CATIVA MILIMETRI. Cauta varianta ta cea mai buna si uita de aceste repere. Sunt bune pentru a te distra, nu pentru a-ti servi ca reper in viata. Odata, demult, la curtea regelui, capetele se intorceau si se ghidau dupa conducatori, nu dupa bufoni.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in varianta ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/