Ne vrem toti mai frumosi. Mai inalti, mai lati in umeri, mai ingusti in talie, mai iuti la minte, mai sprinteni si mai ageri, mai viteji si mai bogati. La cate zaharuri – rafinate sau nu – sunt pe rafturi si la cat praf e pe la biblioteci si la cat de lustruite de bataie in ele sunt telefoanele si tastaturile laptopurilor noastre, dezideratul de adineauri este mai greu de atins.

Dar pana sa nu mai mananci zahar si pana mai apuci sa citesti ceva, eu spun ca trebuie sa pari ceva. Asta, ca ca ti se dea de mancare. Adica sa pari in forma, viabil pentru munca, pentru efort, angajatorul sa poata vedea in persoana ta o persoana care sa-i poata sluji interesului.

Dupa caz, daca esti prea gras esti in mod subliminal catalogat ca incet, moale, inactiv, nu atat de prezent, somnolent, greoi. Deci nu dezirabil, deci salariu mic. Cum pacalesti? Iti iei un sacou cu poala usor mai scurta, cu o deschidere larga a reverului, la un rand, culoare inchisa – bleumarin, negru, camasa alba cu guler cu balene, batista la piept ca sa distragi atentia si iti ingrijesti insistent fata in ziua interviului de angajare – barbierit, tuns, pomadat. Pantaloni cu talie usor inalta, nu porti curea, pantofi simpli, talpa usor groasa. Gata.

Daca esti slab, nu e bine. Esti catalogat anemic, fara forta de munca, posibil lesin, probleme renale sau pulmonare, deci zile lipse de la serviciu, deci concediu medical, deci nu, mai bine nu. Stiu ca tu mananci suficient, dar nu suficient cat sa pari bun de angajare. De aceea, din nou, intervine verbul “a parea”, Sa pari apt de munca, adaugi un strat sau doua de pulovere, camasa cu guler intarit care iti mascheaza gatul subtire, ceva esarfa, sacou la doua randuri peste care, in functie de sezon suprapui palton gros, pantaloni din lana groasa sau reiat, pantofi sau ghete cu talpa subtire, in raport cu datele tale fizice. Apoi mergi la interviu. S-ar putea sa pari intremat, apt de munca. Inainte de a intra, te pisti de obraz, pentru roseata. Nu vrei sa te vada livid. Succes!

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi poveti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca daca esti prea gras sau prea slab. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email –  ca sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/