Aseara, intr-un context cu public, s-a lansat pe display o lista de regrete culese de la cei pe patul de moarte. Unul dintre regrete era ca au trait viata altora, in loc sa si-o traiasca pe a lor. Prezentatorul a completat ca astfel de viata, a altora nu e bine a fi copiata, mai ales influentat de ce inseamna retele sociale, acolo unde totul abunda de pozele cele perfecte, de instantanee cu happy, happy, joy, joy, unde lumina cade astfel incat sa scoata in evidenta doar partile bune.

Intamplarea mi-a amintit un principiu al pietii: MINCIUNA VINDE. Si am emis asta cu voce tare. Fireste, romanii din public au spus in cor, in prima instanta ca nu e adevarat, ca nu se poate asa ceva, ca booooo. Pana cand prezentatorul a intrebat, in mod logic, daca dintre cei publici sau care si-au facut imagine publica pe seama aparitiilor lor, cineva a spus adevarul vreodata. Sau daca cineva si-a construit imaginea pe adevar. Deodata, sala a tacut. Nu au avut nici un exemplu. O doamna a dres busuiocul si a enuntat ceva de genul:”…da, dar trebuie sa fii autentic.”

Absolut de acord cu ea si absolut de acord cu minciuna. Iti explic si de ce. Autenticitatea e buna, chiar foarte buna. Fara ea n-ai fi remarcat, e mark-up-ul tau. Autenticitatea vine din interior, dar in acelasi timp il apara foarte bine. Ea iti face loc in lume si iti aduce pozitionare superioara, In fapt, autenticitatea de nivel inalt si foarte inalt e foarte rara. N-am sa sun ca toata lumea copiaza pe toata lumea, dar am sa inmoi cinismul de adineauri spunand ca toate cartile acestei lumi au fost scrise din alte carti.

Pe de alta parte, chestia cu minciuna este una cat se poate de reala si adevarata. Hai s-o luam invers – esti adevarat, sincer pana la Dumnezeu si incepi sa declami in gura mare, ca barbat, ca tu catigi doar 500 lei pe luna, ca nu poti face mai mult de 30 flotari si ca te masturbezi de 5 ori pe saptamana. Acest puseu de sinceritate aduce respingere. Desi afirmatia poate insemna gradul tau de deschidere maximala, adevarul absolut si crezi tu ca vei cuceri lumea procedand asa.

Tratarea unei ecuatii privind manifestarea publica sau trasarea unei imagini se face pornind de la adevar, dar inmuind realitatea pana la gradul in care aceasta se contopeste si se pliaza cu mediul inconjurator. Am spus de mii de ori ca puterea barbatului consta necesarmente si in puterea lui de adaptare in orice mediu. Iar acest cameleonism tine de insusirea si manifestarea unei mari doze de minciuna. Bien, daca tot te doare, hai sa-i spunem neadevar.

La urma urmelor, cel din fata mea stie despre mine ce-i spun eu. Pana la verificari ulterioare, tranzactia s-a incheiat – marfa a fost livrata si pretul a fost incasat. Ce este bun in tot acest context este ca se face actiune. Invocand pudibonzeli, filozofii, domnisorisme sau expunere de adevar gol-golut, s-ar putea ca actiunea sa se desfasoare lent si sa vina la pachet cu tot felul de reticente din partea interlocutorului.

Sa nu confunzi: nu te invit sa minti. Dar te invit la disimulare, arta atat de necesara atunci cand obiectivul aparatului de filmat este indreptat catre tine. La urma urmelor, ziua de astazi nu mai consuma tristi, filozofi, neintelesi, pudibonzi si barbati pe post de domnisoare. Astazi, in materie masculina, se consuma adaptabilitate, viteza, dinamica, testosteron, miscare fizica, estetica si proportii corecte, imagine de calitate. Incadreaza-te in categoria b. Ai un tichet in plus pentru supravietuire.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a atinge varianta ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/