Considerentele lumii vechi incep sa nu mai functioneze. O noua paradigma, cu multe nuante tehnologice, vine peste noi cu viteza luminii. “Change or die” spun multi si nu sunt departe de adevar. Cum supravietuiesti in lumea noua?

Uita de lumea veche – scoala si pedagogie veche, angajat – angajator, munca platita de altul, casatorie si viata traditionalista, repetitivitate, mancare din punga si din plastic, stres, enervari, suparari, armate, razboaie, parerea altora, stiri macabre – toate sunt dintr-o lume foarte veche, care tocmai moare. Le iei, le faci pachet, le infasori in hartie igienica, le arunci si tragi apa.

Construieste-ti propriul habitaclu – esti tu cu tine si cu ideile tale. Fara altii si fara alte pareri. Stai asa, cu tine si te gandesti foarte concentrat pentru ce-ai fost tu dat pe lumea asta. Semne au tot fost pe drumul pana aici. Tebuie doar sa le reiterezi. Iar aceea este misiunea ta pe lumea asta. Fireste, presupune pasiune si munca inzecita fata de orice loc de munca pe care l-ai avut. Faci altceva, impotriva sortii tale? Esti nul si neavenit in noua lume.

Crede in constructie – cu habitaclul gata construit si proportionat, du-te si interactioneaza cu ceilalti. Lasa politically corect deoparte – daca iti vine sa mangai, sa mangai, daca iti vine sa lovesti, loveste cu sete. Pudibonzeala si ascunderea dupa deget nu-ti fac bine in noua lume. Corporatia moare. Poate nu azi, dar maine sigur. Cu tot cu minciunile si mintile secate, pe care sper sa le ia cu ea in mormant.

Fa-ti meseria ta. Daca nu exista in nomenclatorul de meserii, inventeaz-o. Faza cu CV-ul este moarta. Si deja in putrefactie. S-ar putea sa-ti mai serveasca pentru momentul cand aprinzi motoarele prima data, pe la 20 ani si sa te tina vreun an, doi. Apoi gata: hai in lumea libera.

Scapa de balast. Toti cei dimprejur care fac ceva impotriva ta, fara a pune nimic in loc, se inlatura. E simplu. Aerul devine in mai putin de o secunda mult mai respirabil. Sunt atat de multi care nu conteaza pentru viata ta, dintre toti aceia care interactioneaza zilnic cu tine. Nu-i pacat sa pierzi timpul cu ei. In fapt, ne invartim intr-un cerc relevant de mai putin de 100 de oameni.

Spre diferenta de declarativele de la sfarsitul lumii care se incheie acum, declarative sub forma miscarii de dezvoltare personala – nimic altceva decat un blah, blah, blah maret – in noua lume, bazele inseamna actiune. Iar pentru actiune se tace, se trece intr-o forma de smerenie asumata si se loveste la momentul oportun. Inca o data subliniez, se tace. Vorbitorii despre orice altceva decat actiune, vor sfarsi curand.

Uita, la aceasta trecere, de zgomotul de fundal: politica, sistem, taxe, impozite, banca, bani, avere, certuri. Este ca tine, in varianta ta cea mai buna sau deloc. Stiu, e frumos in teorie. E greu pana si pentru mine, cel care scrie aceste randuri – dar fac exercitii zi de zi, de niste ani buni, pentru a reduce nivelul de interactiune cu sistemul la 0.

Ingrijeste-ti corpul – este nava in care calatoresti zi de zi. Este biserica ta. Am vazut tot felul de vase parasite si biserici murdare. Pe a ta tine-o curata. Ai nevoie de actiune – asta inseamna, alergat, dat din maini, gandit mai repede decat ceilalti. Si sangele circula mai repede daca e curat.

Fa-ti tribul tau. Omul ramane acest animal social. Singuratatea e buna doar pe anumite bucati, in special in momentele cand e necesara o regasire interioara. In rest, lasa mostenitori, de orice fel: copii, scrieri, lucrari, amintiri. Incearca sa nu fie manifestari efemere, ci fiintari cu radacina care sa cuprinda si ADN-ul tau si care sa fie recunoscute peste vreme. Face parte din soft-ul de baza al barbatului

Hraneste-te curat. Nu mai accepta mancarea in punga. Du-te la tara si pune rosii. Ti se pare ciudat indemnul meu? Uita-te imprejur si observa cat de putrezit este sufleteste orasul si vei intelege dupa 3 ore de stat “la tara” ca viata are alte considerente decat scuipatul de seminte la bordura si ideea de a fi “covrigar” de oras.

n urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a atinge varianta ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/