Daca tot au trecut sarbatorile si ne pregatim pentru nunta care vine, eu spun sa incepem cu bazele: astazi, camasa.

In primul rand, camasa mirelui ( ba si a tuturor barbatilor de la nunta) este una subtire. La nunta romaneasca se danseaza si ai nevoie de confort termic. Tot la nunta noastra se mananca mult – deci hainele s-ar putea pata si se fac multe poze. Pentru aceste realitati, iti recomand si a doua camasa, de schimb, pe care sa o ai cu tine in masina.

Camasa pentru ceremonie este una cu manseta pentru butoni. Si cu niste butoni aferenti, princiari, deosebiti de unii pentru business, spre exemplu.

Acest gen de camasa are plastron sau fenta – nasturii sunt ascunsi de un bizet dublat. Adica nu se vad. In ideea in care orice imbinare de material, mai ales la nivel formal, nu este de etalat la nivelul hainelor. Asa spune dogma englezeasca.

Si tot ea ne sugereaza sa nu mai purtam – asa cum in mod eronat se intampla in masa – gulerul randunica la smoching. Am adoptat, noi romanii, aceasta tinuta pentru ceremoniile noastre, fara sa-i stim intelesurile. Nu e neaparat gresita camasa de mai sus, dar mult mai elegant si mai decent este alegerea unei camasi cu guler normal, care indeplineste caracteristicile enumerate mai sus, alaturata cu succes unui papion megru. Haideti sa lasam camasa cu guler randunica pentru white-tie, tinuta superioara in formalitate smochingului.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in varianta ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/