N-am stiut multa vreme cum sa fac sa nu apara urmele absolut vizibile de iritatie de dupa barbierit. Le-am incercat pe toate: am sunat prieteni, am intrebat specialisti, am vizitat in tari straine saloane de gen. A fost mai rau. Ba unii, prin saloanele din tari straine, mai sus invocate, m-au barbierit in raspar. S-a lasat cu sange.

Pot sa enumar o gama completa de lotiuni ce au stat pe raftul din fata oglinzii din baie. Tot fara efect. Mi-am adus aminte, insa, intr-o buna zi, ca undeva, departe, un barbier imi asezase un prosop umed, mirosind puternic a menta, care imi inmuiase vizibil fata, pregatind terenul pentru barbieritul propriu-zis. La prima incercare de a-l imita m-am ars cam pe jumatate din fata: prosopul era mult prea fierbinte. Alta e cand la mijloc e mana barbierului.

Am renuntat la aceste incercari. In plus, ca si tine, n-am vreme sa acord toata importanta cuvenita gesturilor barbieritului de fiecare data. Asa ca totul a devenit un proces rapid, expeditiv, facut aproape cu ochii inchisi. N-am renuntat insa la idee: am mers pe firul problemelor de gen, am cautat in on-line, am citit forumuri si brosuri de specialitate. Surpriza: am ajuns tot in Romania, la produsele Truefitt & Hill.

Am extras din bogata lor selectie de produse pentru barbierit un ulei pentru inmuierea barbii inainte de retezarea ei de catre lama fina a aparatului de ras. Ce sa vezi? Nu iritatie post-barbierit, nu sunet de fierastrau la trecerea lamei peste firele de par, o piele fina si fara notele de iritatie pronuntate din alte vremuri. Asta e, produsul ma face dependent. Si chiar daca e sa platesc pretul si-l merita pe deplin.