Astazi am purtat un raincoat (haina de ploaie). A fost soare, dar nu m-am lasat pacalit. Vremea ramane inca imprevizibila si mi-am luat masuri de precautie. O folosesc ca sa fac usoara trecerea de la perioada rece la un debut de primavara promitator.

Ma ajuta si in cazurile in care soarele straluceste si bate un vant rece, dar si daca, intamplator, se porneste o ploaie din senin. O recunosti usor dupa materialul specific, gabardin, acelasi fel de material din care este croit si trench-ul, haina despre care vom face vorbire intr-un post separat.

Este o haina impermeabila sau, cel putin, asa ar trebui sa fie. Verifica acest aspect la momentul achizitionarii sale. Are nasturii pe fata, cusuti in asa fel incat, partea frontala a hainei sa se suprapuna un pic parte peste parte.

La spate prezinta o singura fanta, jos, acordand astfel largetea necesara miscarilor. Este captusita la interior cu atlas sau material asemanator, pentru a permite alunecarea lejera a manecilor sacoului. Unele modele prezinta si gluga. Sunt destinate teritoriilor in care volumul de precipitatii este constant mare.

Dintre particularitatile modelului, demn de remarcat sunt manecile raglan, ce pleaca imediat de sub guler. Acest fapt il face iubit de foarte multi. Dinamica miscarilor este vizibil sporita, comparativ cu majoritatea celorlate tipuri de haine sau pardesie ce au cusatura manecii separata, imbinarea facandu-se in dreptul umarului.

Modelele originale, prezinta pe portiunea ce acopera coapsa piciorului stang un buzunar interior ascuns, de dimensiuni generoase, ce permite exact ascunderea ziarului de dimineata. Te sfatuiesc ca prima ta haina de ploaie sa fie una clasica, de culoare crem. Poti, mai apoi, varia si spre alte culori.

Materialele folosite la fabricarea hainei de ploaie includ, intr-adevar, multe materiale sintetice, tehnologia atingand in acest domeniu stadii absolut inovatoare. Eu iti recomand sa ai un exemplar in garderoba. Va completa oricand cu succes tinuta ta in zilele ploioase si te va scoate din impas oricand intemperiile insistente isi vor face de cap.