Cand esti angajat este important sa-ti faci prieteni. Nu neaparat in persoana sefului sau sefilor, ci asa, dupa chipul si asemanarea ta. Nu de alta, dar vor fi zile cand vei avea nevoie de sustinere. Si prietenii acestia devin deodata foarte importanti.

Prietenii nu sunt cei de pe o raza de 12 m in jurul biroului tau. Daca lucrezi, de exemplu in sediul central al unei banci, incearca sa faci vizite la toate etajele. Secretarele sunt printre cele mai importante. Afla-le zilele de nastere, cinsteste-le, scoate-le la pranz, trimite-le flori. S-ar putea, ca odata cu informatiile sosite si de la celelalte etaje, sa incepi sa faci conexiuni si sa intelegi mult mai bine ce se intampla in intreprinderea ta.

Vei observa cu timpul ca actionand asa, te transformi intr-un atipic in ochii sefilor. Daca si pui lucrurile la punct in relatiile inter-umane si inter-etaje, vor vedea in tine un lider informal. De la pozitia asta in sus sau in dreapta ori in stanga in ierarhie poti sa stai de vorba altfel. Detii un pol de putere, poti profita de el. Normal ca superiorilor nu le convine, dar nici nu te pot ignora.

Ca sa-ti mentii pozitia, cei mai multi angajati fiind tineri, ar cam trebui sa fii cool. Tin minte ca imi facusem o astfel de grupare, in care toti ai mei faceau sport cu mine cam in fiecare zi, ieseam grupat la cantina la orele de pranz si dadeam ture pe zapada cu masina in evadarile noastre dintre doasre, in zapada proaspat asternuta printr-o parcare parasita. Ce tin minte este ca procedand asa, am avut o viata mai buna vreme de aproape 5 ani. Si la momentul plecariii de acolo mai aveam inca un ficat intreg si o inima care bate si acum in parametrii normali. Spre diferenta de multi, dedicati cauzei, care……

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi poveti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de metode de a avea o viata buna ca angajat la corporatie. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/