1. Politete – sau macar dovezi ale ei inca din pragul usii. Un “Buna ziua! Sunteti bine?” n-a stricat niciodata. Ba chiar si o cafea sau un pahar cu apa.A se vedea si studia de catre cei in domeniu tot ce inseamna traditie in acest domeniu in lumea araba. Sau chiar a se arunca o privire mai aproape, la vecinii nostri turci.

2. Maturarea parului celui care s-a tuns inaintea mea. Si toate celelalte ce tin de igiena si curatenie la locul de munca. mai ales aici.

3. O spalare a podoabei capilare inainte de a ma urca pe scaunul frizerului. Si o spalare dupa terminarea tuturor operatiunilor de tundere sau ajustare capilara.

4. Ascultarea de catre frizer a indicatiilor pe care le dau. Fara a omite indicatiile sau sugestiile sale in ceea ce priveste parul meu, daca acestea sunt pertinente.

5. Abilitatea de a barbierii, a ajusta sau tunde barba clientului – dupa preferinte si cereri. As prefera cu tot tacamul: prosop umed sau barbierit in baie de aburi, pamatuf si spuma, brici ascutit, uleiuri aromate, etc. Si fara taieturi.

6. Tunderea sprancenelor – cu intrebarea aferenta inainte: “Doriti sa va tundem sprancenele?”

7. Eliminarea pilozitatii din nas si urechi.

8. Arderea firelor de par de pe suprafata urechii, iar nu raderea lor cu masina de tuns.

9. Masajul scalpului cu apa tonica sau o substanta asemanatoare.

10. Masaj facial.

11. Optional – masaj usor al spatelui si mainilor.