Deja se respira greu. Noroc de niste stropi de ploaie rataciti in serile de vara.
Iar camasa se lipeste din ce in ce mai mult de piele, cu fiecare zi care trece. Ar trebui sa-i gasesti inlocuitor. Tot o camasa. Una de in. Cu maneca lunga.

Eu stiu c-ar trebui sa te coste ceva mai mult decat o camasa de bumbac. Dar efortul merita.
Inul, folosit pe perioada verii, in componenta costumului sau a camasii, lasa pielea sa respire. In plus, te protejeaza eficient de razele de soare. Iar materialul in sine este unul rezistent la actiunea factorilor exteriori.

Nu am in garderoba foarte multe exemplare, dat fiind folosirea sezoniera a acestui element vestimentar. Dar nici nu refuz un exemplar reusit de camasa de in, atunci cand il zaresc.

Am inceput achizitiile in domeniu cu exemplare albe, trecand apoi la crem si galben pal. Am completat ulterior cu bleumarin, nuante de verde sau roz pal.

In mod absolut, prefer modelele uni, fara imprimeuri. Pentru ca sunt barbatesti.

Ce ar trebui sa retii despre cum alegi o astfel de camasa? Fiind inscrisa la capitolul camasi casual ,nu ar trebui sa fie foarte slim, dar nici foarte larga. Are, pe undeva, o dimensiune ce lasa distanta intre piele si material. Si doar pentru ca aerul sa circule.

Le asortez unor tinute casual, dar si costumelor de in. Tin cont intotdeauna de suprapunerea de culori. Paletarul pentru vara imi acorda destul loc de joaca la capitolul cromatica.

Daca e sa fie relaxare, atunci sa fie pana la capat: pot sa o port in afara pantalonilor, doar atunci cand este vorba de orele din afara programului obisnuit de birou. In mod cert, inul si matasea, raman materiale mai putin intalnite in garderoba masculina, dar atunci cand exista, e bine sa fie de calitate superioara.