In mod detaliat si aplicat din punct de vedere al imaginii, barbatul este o piramida inversa. Adica ar ttrebui sa reprezinte un desen cu baza ingusta si cu orizontala cea mai de sus foarte pronuntata.

Dat fiind ca traim intre trei scaune: cel de acasa, cel din masina si cel de la birou, toata piramida aceasta se duce de rapa, la cei mai multi, pana sa implineasca 30 ani. Ca s-o inversezi, un prim pas, ar fi sa te dezbraci si sa analizezi ce vezi in oglinda. Daca exista plusuri, ar trebui sa dai cu minus si unde e minus ar trebui sa dai cu plus. Arnold Schwarzenegger, un tip redutabil si un parinte a ceea ce inseamna forma fizica la un barbat spunea ca ar trebui sa ne inchipuim ca privim o statuie cand ne vedem in oglinda si la fel ca la statui, sa mai adaugam material acolo unde el lipseste, sau sa corijam proportiile prin dalta, acolo unde ele sunt prea mari.

Dalta asta face referire la nutritie si sport, dar acesta este alt subiect. Astazi incercam sa desenam piramida aceasta cu ajutorul hainelor.

Baza ingusta se refera la terminatia inferioara a compozitiei: manseta pantalonului, soseta si pantof. Totul ar trebui in zona aceasta ca are continuitate. Nu se accepta nici falduri prea multe deasupra pantofului Рfacandu-l sa semene cu un picior de elefant, asa cum nu se accepta skinny in pantaloni, care construieste barbatului niste superbe picioare de strut.

A doua zona foarte importanta este zona taliei. La barbati ea se subliniaza prin cambrarea camasii sau a sacoului purtat. Daca luam pulovere sau mai degraba pelerine “moderne” din jerseu atarnande peste poale, cu forme inegale, n-am facut nimic bun – acoperim talia si devenim tubulari ca forma. Sau poate ne pregatim de calificarea in monahie. Invers, purtarea a ceva mulat in zona taliei, ne apropie de zona feminina a vietii si ca barbat sigur nu vrei asta.

Zona umerilor ca si zona picioarelor si a abdomenului sunt cele care ies in prim plan atunci cand o femeie priveste un barbat. Fireste, proportiile sau formele din zonele indicate pot fi construite prin flotari, tractiuni si genuflexiuni. Noteaza ca toate cele trei exercitii le poti face fix 20 minute in fiecare dimineata, fara abonament la sala, fara gantere si haltere sau antrenori priceputi. Tu cu tine si cu greutatea propriului corp.

Pana atingi nivelul optim, incearca sacouri, geci sau pardesie si paltoane care au umeri cu pernite montate. Altfel, daca umerii tai sunt deja lati, rotunjiti. voluminosi, incearca tot ce este destructurat.

Nu uita sa-ti aranjezi atent parul sau sa montezi ceva pe cap: sapca, palarie, basca. Este un alt element de atragere a atentiei.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in varianta ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/