Antropometria, aceasta stiinta care studiaza forma diverselor parti ale corpului si raportul dintre ele, ne da indicii precise despre ce ar trebui sa imbrace fiecare gen de corp. Totul sub linii si ratii matematice. Studiez aceste cifre de peste 10 ani si am ajuns la informatii si solutii pe care le aplic pe fiecare gen de corp. Rezultatele, fara sa ma laud, sunt miraculoase. Si ce e si mai frumos, totul se intampla in afara modei si cu bugete pentru fiecare.

La cei grasi, am inteles cel putin trei lucruri simple, pe care te sfatuiesc sa le aplici daca esti in situatia data:

1. Grasii nu poarta slim. Daca ar fi sa o faca, e o atrocitate vizuala: bucati de carne care stau sa explodeze de sub blugi prea stramti, camasi al caror nasture frontal pocneste…nu vreau sa mai continui. Stii povestea. Nici macar nu fac referire la cei trecuti de o anumita varsta,u ci mai ales de generatia de la usa MCDonald’s pe care o vad in drumurile mele zi de zi. Si care consuma moda, total nefireasca pentru trupurile lor.

2.Grasii nu poarta curea. Trenul superior (toracele si abdomenul) si trenul inferior (zona de la bazin in jos) sunt doua unitati care dau, proportionate corect la nivelul hainelor, estetica corecta Рprimul ocupa cam 1/3, al doilea 2/3.  Aceste cifre trebuie aduse la un numitor comun prin haine alese si puse impreuna spre a avantaja acest corp. La cei grasi, problema trebuie privita 360 grade. Solutia consta in neintreruperea liniei verticale a  hainelor prin fracturi orizontale: manseta de pantalon, curea, camasa cu guler gresit. A se evita curea Рscoate burta si mai tare in evidenta.

3.Grasii nu poarta pantofi cu talpa subtire. Ar fi ceva impotriva firii. In aceeasi categorie intra pantofii cu varf foarte ascutit. Pantoful pentru cei grasi este unul cu bombeu scurt si talpa groasa. Nu de alta, dar cei grasi, persoane cu volum, trebuie sa para ancorati de podeaua pe care calca. Exista in zilele noastre o tendinta in materie de pantofi care ingroseaza talpile si care ii pune in avantaj. Daca esti una dintre persoanele grase, profita de ea.

Proportiile dau estetica. Fa-ti un stindard in cap din asta, inainte de a cumpara orice fel de trenduri sau moda.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in forma ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/