Povestea de succes de astazi incepe cu o cerere careia i-am dat curs: compunerea unei tinute de gala pentru un eveniment in familie. Am urmat o procedura clasica: discutia cu solicitantul tinutei, compunerea unei combinatii vestimentare pe masura cererilor acestuia, comandarea elementelor si accesoriilor vestimentare si ajustarea acestora la croitor.

In imagini, povestea incepe de la un smoking cu masuri standard care, in mod evident, desi “masura” clientului, avea manecile prea lungi, pantalonii prea largi si spatele sacoului atarnand agale de o parte si de alta a taliei. Asemenea camasa, ce a trebuit ingustata cate o jumatate de centimetru de fiecare parte a taliei.

La indicatiile personale, croitorul a dat din nou dovada maiestriei sale si a performat manopera solicitata, rezultand o compozitie pe masura clientului. Nu, in mod evident nu putem vorbi de made to measure sau bespoke, dar in mod sigur putem vorbi la sfarsitul procedurii de elemente pe masura cu un buget mai mult decat decent. Si cu mult diminuate fata de o tinuta pe comanda.

Odata cu fixarea butonilor,a papionului gata facut, a bretelelor cu prindere la nasture, asortarea sosetelor din matase si incaltarea pantofilor de gala, tinuta este completa si gata de admirat.

Asa cum spuneam, un proces de acest fel nu dureaza mai mult de 7 – 10 zile si, precum se observa, creaza rezultate pe masura asteptarilor. Poate nu am astazi toate cuvintele din lume, dar sigur vei descoperi mai mult si mai multe despre povestea de astazi si despre mai marea poveste Domni de Romania in ultima editie a Big Black Book, editia de toamna-iarna a celor de la Esquire.

Lectura placuta!