Clientul de astazi a fost mai mult decat ofertant: o postura atletica, proportii corecte, par saten, ten deschis, masuri uzuale. Cum ar spune o matusa: “…un barbat bine.” Partea dificila a constat in identificarea unui stil care sa sustina atat preocuparile sale de fiecare zi, cat si felul sau de a fi. Totul strans legat de lume publicitatii din Romania, mediu in care subiectul de astazi activeaza de ceva vreme. Din ce-am vazut, o face foarte bine.

Ce s-a vrut de la echipa Domni de Romania? O schimbare de imagine prin schimbarea si ajustarea elementelor vestimentare dintr-o garderoba corecta in proportie de 50%. Acest procent a fost constatat intr-o prima vizita a procedurii complete de audit de garderoba. Dealtfel, un procent onorabil, spre ridicat. Practica imi sugereaza pana la acest moment o medie de 20%- 30% elemente vestimentare corecte in garderoba barbatului roman.

De unde am pornit? De la o pereche de “adidasi” la care nu se vroia a se renunta in ruptul capului, de la pantaloni chino. nu foarte “proaspeti” si de la o serie de camasi si tricouri polo care la momentul auditului de garderoba au reprezentat partile bune ce au si ramas in discutie.

Am intervenit cu o serie completa de camasi, blazere, pantofi (4 perechi si accesorii pentru pantofi (sanuri, trusa completa pentru ingrijit pantofi), pantaloni din bumbac si lana, adecvati sezonului, accesorii (bretele, curele, sosete), un pea-coat si o serie de pulovere.

Rezultatele:

O combinatie de natura scolii italiene intre un blazer la doua randuri, verde pal, pantaloni din bumbac, ghete vintage si o camasa bleu insotita de o cravata bleumarin si o batista pe masura. Recomand tinuta pentru intalniri protocolare si cocktail-urile de dupa.

N-am uitat de blazerul specific britanic, cu butoni metalici, innobilat de o batista galbena din matase ce explodeaza triunfator de la piept. Itntotdeauna spre aprecierea privitorilor.

Pentru zona mai relaxata a situatiilor de business am ales in pura traditie italiana un blazer la doua randuri, insotit elegant de o camasa doppio-rittorto din clasa button-down (cu prinderea gulerului la nasture).

Sau cu o camasa in carouri cu guler cu balene, o cravata gri-plumb si o batista ce face totul. Exact ca o cireasa pe tort.

Am inteles ca exista o dinamica sporita in zona biroului subiectului, dat fiind ca acest loc de munca este o agentie de publicitate. N-am parasit cravata, dar am suprapus peste un pulover din casmir sau lana aleasa. Aceasta laturare lasa purtatorului loc de miscare, pastrandu-l in continuare in zona sobra, academica a situatiilor pe care le intalneste.

Iar la final apare inevitabil zambetul si satisfactia clientului. Aceste doua constatari imi sunt multumirea de fiecare data, aparte de bugete, termenele sau conditiile desfasurarii acestui proces. Nici n-a durut: a durat ceva mai mult de o luna si s-a incadrat in bugete mai mult decat decente. Daca iti doresti o astfel de schimbare, suntem aici: [email protected]. Vei primi un raspuns negresit. Trimite un mail. E atat de simplu.