Daca tot au trecut ploile cele grele si aparent interminabile, e vremea pentru a iesi la soare, etaland colectia de pantofi de vara. O poti face in cel mai pur stil estival, adica fara sosete sau accesorizand multitudinea de modele de pantofi cu o pereche de sosete pe masura. Evident, vara inseamna culoare, pastel, multa lumina si bucurie. Printre altele, scapi pentru cel putin trei luni de rigoarea sosetelor negre si bleumarin, de costumele pe post de armura si deschizi paleta cromatica, in nuantele sale, catre bleu, alb, crem, galben, portocaliu.

Unii vor sustine, de partea cealalta a baricadei, ca purtarea fara soseta a oricarei perechi de incaltari produce odoruri greu de suportat. In aceeasi masura, altii vor sustine tare si raspicat ca purtarea incaltarilor fara sosete produce rani la nivelul piciorului. Ca indicat ar fi sa porti sosete albe, asa cam cum purtau bunicii si batranii nostri unchi, in si mai batranele lor sandale cusute la Guban. Da, a fost o vreme si de astfel de privelisti. Ca si contra-argument iti pot spune ca gama de incaltari de vara ce pot fi purtate fara sosete este atat de mare, incat imi pare imposibil sa nu iti gasesti ceva pe masura sau gustul tau.

Una din variantele necastigatoare ramane purtarea sosetelor scurte, modelul fabricat special pentru a fi purtat in cadrul activitatilor sportive, ce este alaturat, de cele mai multe ori gresit, unei perechi de pantofi specifici sezonului. Daca aceste sosete sunt mai scurte decat media, nu inseamna ca sunt sosete pentru vara, ci sosete pentru sport. Si ar trebui pastrate spre folosinta in acel mediu, pentru destinatia lor precisa. Daca picioarele iti creaza probleme in continuare, exista in comert o larga varietate de sosete foarte, foarte scurte ce nu raman la vedere la momentul incaltarii pantofului, protejand cu succes degetele, partile laterale, talpa si calcaiul de contactul direct cu pielea pantofului. Se gasesc si pe rafturile noastre si raman o alternativa de succes.

Revenind la tema zilei, o putem delimita dupa doi vectori: sosetele purtate ca si mesaj vizual de transmis si sosetele colorate ca si completare a tinutei. Pentru primul vector, ar trebui sa fii constient de ceea ce se intampla in momentul cand picioarele tale vor fi incaltate cu o pereche de sosete, sa spunem rosii cu dungi albe – intreaga atentie atintita asupra tinutei tale va fi captata de acestea. Daca in acea zi vei incerca sa etalezi si altceva decat sosete, vreo servieta noua sau un ceas de efect, renunta. Sosetele vor iesi la rampa de departe.

In mod firesc sosetele colorate nu vor ajunge vreodata la masa negocierilor sau la momentul semnarii contractelor. Fac parte, strictamente relativ la aceste medii, din capitolul “prea mult”. Dar poti puncta cu succes la capitolul stil daca alegi o pereche de sosete colorate, intr-o nuanta pastel (culori estompate) pe care le poti incadra conform regulilor deja invatate, ca o zona tampon intre pantalon si pantof.