Din capitolul: ” Viata reala e diferita de cea din reviste”, iar cravata nu sta intotdeauna ca in fotografia de la pagina 10, incercam astazi sa desfidem legenda.

Frumos ar fi ca de fiecare data cand terminam de facut un nod la cravata acesta sa atinga o pozitie aproape orizontala fata de camasa. E clar ca nu se intampla asa de fiecare data – fie materialul cravatei e prea moale, fie prea subtire, fie nu ne-a prea reusit nodul.

In loc de o doza generoasa de enervare sau de repetarea de un numar de ori e ecuatiei nodului de maine dimineata, incearca altceva. Nu necesita multa matematica, ci doar un pic de indemanare si un accesoriu la indemana oricui: un ac de siguranta.

Dupa efectuarea nodului si potrivirea acestuia la nivelul gulerului, ridica cravata, strapunge usor materialul camasii, scoate varful acului pe partea cealalta, petrece si dosul materialului cravatei prin varful acestuia si inchide siguranta. Anterior acestei operatiuni simple, cravata ar trebui ridicata usor pe piept, spre a crea pozitia finala a acesteia.

Operatiunea se efectueaza pentru costumele din doua piese – pantalon si sacou.
La costumele din trei piese, dat fiind prezenta vestei, “ridicarea” aparenta a cravatei poate fi efectuata printr-un ac de cravata pozitionat pe sub vesta sau, daca acesta nu este la indemana, de o simpla agrafa.

Apreciez si acele pentru guler simple sau inspirat ornate cu pietre pretioase, ce insotesc gulerele camasii si care, deasemenea, dau nodului de cravata o alta pozitionare si volumetrie in ansamablul vestimentar. Vin odata cu achizitia camasii sau pot fi cumparate separat, in seturi.
Incearca exercitii dupa indicatiile date. Nu cred sa dai gres in aparitia de maine folosindu-te de acest truc.