In peregrinarile de week-end, am observat intr-o vitrina luminoasa, un smoching fabricat din plastic. As spune vascoza sau materiale sintetice. Dar spun plastic, e pe intelesul tuturor.

Da, nu ascund ca imi cautam o tinuta de gala. Si da, cautarea mi-a fost zadarnica. Dar asta ma priveste.
Ce te priveste insa, pe tine, consumatorule, este sa stai departe de ideea de a achizitiona o astfel de tinuta. Nu fac politia tinutelor masculine din oras, dar e un gest deplasat al comerciantului sa ceara echivalentul in lei a cinci sute de euro pentru un astfel de exemplar. Iar pe acesti domni de la Piatra Neamt, chiar ii apreciam pana mai ieri, pentru cursivitatea business-ului dezvoltat.
Daca nu ai cunostinte in domeniu, spre a identifica impostura, trebuie doar sa atingi materialul si gura ti se va strepezi pe loc, caci materialul va fasai intre degetele tale asemenea unei pelerine de ploaie.
Sa nu uiti un aspect important: acolo unde se poarta smoching sau frac, se fumeaza, de obicei, trabuc. sau exista, macar un colt al fumatorilor. Nu ti-ai dori ca scrumul provenit de la partenerului de discutie sa ajunga pe jacheta costumului tau. Combustia va fi instantanee.