Eu propun sa nu mai pui incalzire in pardoseala. Chit ca e frig de la toate usile astea, deschise. Iar ,daca se sparge ceva pe dedesubt, s-ar putea sa trebuiasca sa scoti toate placile alea de marmura sau gresia.
Ia-ti papuci. E mai simplu.

Ce poate fi mai placut decat sa-i simti in picioare dupa o zi de alergatura? E stiu ca atunci cand papucii imi ating piciorul, inseamna ca am ajuns acasa. Si ma linistesc. Si-mi aprind niste tutun. Pantofii incepe sa se harsaie de podea. Pun servieta intr-un colt, las costumul la locul lui si-mi pun si un halat.

Ti-e cunoscuta imaginea, nu? Se cheama confort domestic. Incearca sa faci up-grade si la acest subiect. La urma urmei, e un lant absolut logic, in care te pregatesti, prin relaxarea din seara asta, pentru istorica zi de maine. Si maine, tot asa. Ofera-ti ragaz. Fie ca sunt din piele sau catifea, cu calcai deschis, cu toc sau fara, cu tampoane de cauciuc, ei sunt papucii nostri dragi.

Imi plac, pentru rafinamentul care ii premerge, papucii de catifea cu monograma. Au ceva princiar. De acolo au si ajuns intre noi.

Din lumea printilor si a printeselor. Avem si trend-uri in domeniu. Le consider, din nou, trecatoare foarte. Dar respect inovatia. Astazi sunt generos. Ii respect si pe extravaganti. Iar, pentru ca ne-am simtit cu totii bine in ei, unii dintre noi au si recunoscut acest confort, in mod public, atunci cand i-au scos in strada. A fost doar un artificiu al producatorilor sa le intareasca talpa si sa le ataseze tocul adecvat. Unii si-au pastrat si monograma.

Cu ea cu tot au ajuns la Hollywood. Pe Rourke l-au oprit pe aeroport in Paris pentru bagaje prea voluminoase. A recunoscut public faptul ca a fost in stare falimentara, pana a primii ceva bani pe ultimul sau film. Bun film.

Si cand i-a primit, s-a dus la cumparaturi in Paris. Si a aterizat in Los Angeles cu peste 50 de perechi de pantofi de catifea. Toate perechile cu acelasi model. Sick man. Te iubim in continuare, Mickey.

Print sau cersetor, vei intoarce mereu capul dupa ei si doar pentru nota extravaganta pe care o adauga tinutei. Ii porti purta cu sosete de matase sau fara sosete. E alegerea ta. Aici nu sunt reguli stricte. Sau iti poti intampina, in propria casa, oaspetii de seama, incaltat in asa ceva.

No problemo. La acest subiect specific, extravaganta, regula e ca nu sunt reguli.

Pe cei mai aratosi ii gasesti la “Tricker’s”, in Londra. Churchill obisnuia sa se aprovizioneze de aici. Cu tot cu monograma imprimata.

Apropo de englezi, intr-o epoca intunecata, asa cum a fost cea victoriana – remember “Bleak House” de Charles Dickens – singura mare extravaganta intr-o lume, ce impunea negrul si griul spre purtare obligatorie, era purtarea, dar doar in propria casa, de catre domnii englezi, a unui halat multicolor din cea mai fina matase chinezeasca?

La care se adaugau, bineinteles, caldurosii papuci. Acasa ramane mereu acasa. Orice nume si numar de strada ar ramane intiparit la intrare.

Nu ezita, daca vremea se mai incalzeste. Ia ceva “de acasa” cu tine. Asa, pentru confort personal.