Nu cred in asta cu “planul de afaceri”. Intentia si constructia expresiei a fost pentru piete stabile, pentru economii cu legislatie veche de 60 ani, care nu se schimba. La noi, antrepriza, noul SRL, sta in picioare, in medie, 18 luni. Apoi moare.

In tot hatisul asta, eu trebuie sa ma descurc. De aceea nu-mi fac planuri si nu ma angajez. Ar fi cele mai stupide doua idei pentru Romania in 2017. Ambele mi-ar garanta esecul. Deci foamea. In schimb, lucrez la mine – dublu spre triplu fata de orice forma de “mers la serviciu” sau orice “obligatie de partid si de stat”.

In plus, dupa ce produc, incerc sa ma feresc, pe cat pot. De ce anume? Sa nu fiu vazut. Odata iesit in fata, bat la ochi. Apropo de subiect. aviz amatorilor: incepe sa apuna vremea arogantelor la bulevard cu masini mari si silicoane montate la capete de craci lungi, sub o fetisoara mica si buclata – bate la ochi si se lasa cu arestari. De ce? Asa vrea guvernul. Alta intrebare?

Tara asta ramane sub domnia lui “NU STIU”. Fireste, mi-am ales o nisa sau mi-am inventat fel si fel de practici sociale, aplicate strictamente la nevoi curente ale consumatorului, dar pentru asta n-am strabatut mari si tari, manuale interminabile de dezvoltare personala sau dogme si dogmatici. Am ales sa fac, mai inainte de toate, dupa simtire. Ar trebui sa ramana prima apucatura in materie de business: ce-ti spune nasul? Si dupa acea prima senzatie sa te iei.

Si sa nu uiti pe termen lung sau scurt, sa te feresti de tepe si inchipuieli. In locurile astea e plin de asa ceva – cam doua din trei oferte adresabile direct tie vizeaza acest fapt – fie ca e vorba de salam sau de aeronave, fiecare a treia propunere de business e ceva necurat. Fii preventiv in alegeri de parteneri, finantari, drum ales, obiect de activitate.

Nu uita sa te imbraci decent si sa ai macar in masina o camasa alba si un sacou sport – dai mai bine pe sticla si banii vin mai usor. Nu ignora fericirea avocatului si contabilului tau – sunt foarte relevante pentru afacere. Premiaza-i din cand in cand cu ceva castiguri consistente si fa-i partasi la fiecare mare incasare a ta. Vor ajunge sa te iubeasca neconditionat.

Stii ce? Poti sa nu iei in considerare nimic din ce spun, dar te rog ceva: FA ACTIUNE ACUM? Esti gras? Nu mai manca paine si fa flotari. N-ai bani? Vezi ce stii cel mai bine pe lumea asta, ambaleaza si vinde! NU TE MAI GANDI LA ANGAJARE. Vrei sa fii haiduc? Inventeaza ceva care iti permite sa traiesti in zone libere de taxe si impozite. Orice, dar fa actiune ACUM.

PS: Nu, nu e un text motivational. E doar pura realitate romaneasca imediata. Si de-abia am inceputrelatarile 🙂 Stai pe-aproape.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in forma ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/